Asigurarea medicala de calatorie

Ce fac in caz de dauna?

In caz de accident sau imbolnavire neasteptata, veti lua urgent legatura cu centrul de alarma al societatii de asistenta turistica ( indicat pe polita ) si veti furniza datele din polita dvs. de asigurare.

Daca nu aveti posibilitatea sa contactati telefonic centrul de asistenta indicat pe polita inainte de a consulta un medic sau de a merge la spital, va trebui sa telefonati de indata ce este posibil.

In oricare caz veti prezenta medicului sau personalului medical polita de asigurare.

Pretentiile de despagubire trebuie prezentate in scris la societatea de asigurari cel mai târziu in termen de 15 zile de la terminarea tratamentului sau transportului la domiciliul stabil sau, in cazul decesului, dupa transportarea corpului neinsufletit/inmormântare.

Documente necesare

Documentele necesare pentru solutionarea cererii de incasare a indemnizatiilor sunt:

  • declaratia persoanei asigurate cu privire la descrierea evenimentului si la cuantumul cheltuielilor efectuate
  • numarul politei de asigurare
  • actul de identitate (copie)
  • documente medicale care sa ateste diagnosticul si tratamentul urmat
  • facturi emise pe numele persoanei asigurate si chitante privind cheltuielile medicale sau de repatriere efectuate, inclusiv cele pentru produse farmaceutice (copia retetei eliberate de medicul curant si bonul fiscal eliberat de farmacie aferent achizitionarii medicamentelor)
  • in cazul tratamentului dentar, documentele medicale/facturile trebuie sa contina informatii privind dintii tratati si tratamentul aplicat
  • orice alte documente relevante pentru solutionarea cererii.

In cazul pretentiilor de rambursare a cheltuielilor de repatriere a corpului neinsufletit al persoanei asigurate, trebuie prezentat certificatul de deces al acesteia si documentele care sa ateste cauza, locul decesului si dovada efectuarii cheltuielilor pentru care s-a emis pretentia de rambursare (facturi si chitante emise si platite de persoana care solicita rambursarea cheltuielilor).
Calculeaza